BSD freze tezgahlarında ikinci dereceden bir yüzey imalatının araştırılması - Özel, Cihan; İnan, Ali (My University, 2001)
Bu çalışmada, ikinci dereceden bir yüzey olan ve$ A.X^2 + B.Y^2-C.Z^2 =0$ genel denklemi ile verilen eliptik koni şeklindeki bir parçanın, Bilgisayarlı Sayısal Denetimli (BSD) freze tezgahlarında imalatının yapılması açıklanmıştır. İmalat için gerekli olan Bilgisayar Destekli İmalat (BDİ) programının, Fanuc sistemli makrolarla nasıl hazırlanacağı gösterilmiş ve Dyna 2900 Myte tipi dik işlem merkezli BSD freze tezgahında da bir parça üzerinde uygulaması gösterilerek elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Mühendislik; Makine