Dünya Bankası Reel Verileri İle Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Modeline Conformable Türev Yaklaşımı - Ozarslan, Ramazan (My University, 2020)
Bu çalışmada, conformable türev yardımıyla gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) modelini ele alıyoruz.Conformable GSYİH modelinin analitik çözümünü elde ediyor ve sonuçları, 1960-2018 yılları arasında DünyaBankası'ndan [20] alınan Kore Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’nin reel verilerinigöz önüne alarak tam mertebeden GSYİH modeliyle, simülasyonlar ve hata analizleri yardımıylakarşılaştırıyoruz.
Keywords: Matematik; İktisat