İndirekt sınır elemanları yöntemi ile iki boyutlu potansiyel dağılımın hesaplanması - Ekici, Sami; Yıldırım, Selçuk (My University, 2005)
Bu çalışmada, indirekt sınır elemanları yöntemi ile iki boyutlu elektrostatik alan problemlerinde potansiyel hesabı açıklanmıştır. İlk olarak, yöntemle ilgili temel çözüm denklemleri tanıtılmış ve daha sonra basit bir geometri üzerinde potansiyel hesabı yapılmıştır. Geometri tanımlandıktan sonra, problem geometrisi ile Diriehlet ve Neumann sınır şartları tanımlandıktan sonra temel çözüm denklemleri elde edilmiştir. İndirekt yöntem, direkt yöntemle işlemler bakımından büyük ölçüde paralellikler göstermekle beraber özellikle karışık geometrili problemlerin çözümünde büyük boyutlu matris işlemlerini azaltarak kullanıcıya büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlamıştır.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Matematik