Okul Liderlerinin Web Tabanlı Yetiştirilmesinde Problem Temelli Öğrenme: Teorik Bir Model Önerisi - Turhan, Muhammed; Karabatak, Songül (My University, 2015)
Bu çalışmanın amacı, Türkiyede okul lideri yetiştirme programlarında problem temelli öğrenmenin kullanılabilirliğini tartışmak ve bir model önerisi sunmaktır. Araştırma kapsamında ilk olarak gelişmiş ülkelerde ve Türkiyede okul lideri yetiştirmede kullanılan çeşitli uygulamalar ile mevcut yetiştirme programlarındaki eksiklikler ve yaşanan sorunlara ilişkin bilimsel çalışmalar incelenmiş, daha sonra okul lideri yetiştirmede problem temelli öğrenmenin önemi tartışılarak Türkiyedeki okul lideri yetiştirme programlarında kullanılabilecek web tabanlı problem temelli okul lideri yetiştirme modeli (WT- PTOLY) sunulmuştur. Her ne kadar Problem Temelli Öğrenmenin (PTÖ) etkililiği üzerinde alanyazında bir fikir birliği söz konusu olsa da, modelin işlevselliği ancak deneysel araştırmalarla ortaya konulabilir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Kamu Yönetimi