TOPOLOGİCAL AND GEOMETRİC PROPERTİES OF SOME GENERALİZED DİFFERENCE CESARO SEQUENCE SPACES - ALBAYRAK, SÜMEYYE (Fırat Üniveristesi, 2026)
Bu çalışmada Cesaro dizi uzaylarının tarihsel gelişiminden bahsedilmiş olup gerekli olan bazı temel tanım ve teoremler ele alınmıştır. Cesaro ve genelleştirilmiş fark dizi uzayları hakkında bigi verilip, bu uzaylar genelleştirilmiştir. Ayrıca genelleştirilen bu dizi uzaylarının topolojik ve geometrik özellikleri incelenmiştir. Daha sonra bu uzaylarla ilgili bazı kapsama bağıntıları verilmiştir.

This study discusses the historical development of Cesaro sequence spaces and addresses some fundamental definitions and theorems necessary for them. Information is given about Cesaro and generalized difference sequence spaces, and these spaces are generalized. In addition, the topological and geometric properties of these generalized sequence spaces are examined. Then, some inclusion relations related to these spaces are given.
Bazı genelleştirilmiş fark Cesaro dizi uzaylarının topolojik ve geometrik özellikleri
Keywords: Matematik