CİP ÇAYI (ELAZIĞ) ALGLERİ VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ - YAVUZ, OSMAN GİRAY (Fırat Üniveristesi, 2000)
Yüksek Lisans Tezi CİP ÇAYI (ELAZIĞ) ALGLERİ VE MEVSİMSEL DEĞİŞİMLERİ Osman G. YAVUZ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2000, sayfa: 36 Bu çalışmada, Cip Çayı algleri Temmuz 1998 - Ağustos 1999 tarihleri arasında incelenmiştir. Bacillariophyta, Chlorophyta, Cyanophyta ve Euglenophyta bölümlerine ait toplam 95 takson tespit edilmiştir. Bacillariophyta 80, Chlorophyta 11, Cyanophyta 2 ve Euglenophyta 2 takson ile temsil edilmiştir. Diyatomeler (Bacillariophyta) bulunuş sıklığı ve birey sayıları bakımından algler arasında en dikkat çekici grup olarak tespit edilmiştir. Cip Çayı pelajik algleri Nisan ve Ekim aylarında en yüksek sayıya ulaşmıştır. Pelajik alglerin mevsimsel gelişimi ile su sıcaklığı arasında açık bir ilişki gözlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Cip Çayı, Pelajik, Fitobentoz, Türkiye
The Algae of Cip stream and their seasonal variations
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology