Çoklu zeka kuramına dayalı öğretim tasarımı modellerinin analizi - Kaya, Osman Nafiz (My University, 2009)
Çoklu Zeka Kuramı (ÇZK), son yıllarda ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın bir çok yerindeki eğitim bilimci, öğretmen ve okul yöneticisi arasında popüler bir terim haline gelmiştir. Kuramla ilgili sayısız kitap, makale ve internet sayfasına, ve bu kaynaklardan çoklu zeka öğretim aktivitelerine ulaşmak mümkündür. Buna karşın, ÇZK tabanlı bir öğretimin sistematik olarak nasıl geliştirileceği hakkında bir çok öğretmen ve öğretmen adayı yeterli bir bilgiye ve deneyime sahip değildir. Bu çalışmada, öğretmen ve öğretmen adaylarına yardımcı olmak amacıyla literatürde bulunan üç farklı ÇZK tabanlı öğretim tasarımı modeli analiz edilip, bu modeller arasındaki farklılıklar ortaya konmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları