Freyana anatina (koch, 1844) feather mites (Acarina, Freyanoidea) recorded for the first time on wild ducks (Subfamily, Anatinae) in Turkey - Aksın, Nursel (My University, 2007)
Bu araştırma, Türkiye'de yabani ördeklerde bulunan akar türlerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 2003-2004 avlanma mevsimlerinde 12 yabani ördek (Subfamily, Anatinae) yakalanmış ve bunlar akar enfestasyonları yönünden muayene edilmişlerdir. Muayeneler sonucunda altı ördeğin de akarlarla enfeste olduğu saptanmıştır. Enfeste ördeklerde bir akar türü bulunmuştur. Bu tür; Freyana anatina (Koch, 1844) olarak teşhis edilmiştir. Sonuç olarak bu çalışmayla, daha önce Türkiye akar faunası içinde bildirilmeyen bir akar türünün varlığı ilk kez ortaya konmuştur
Keywords: Türkiye; Kadın; Erkek; Larva; Keneler; Kuş hastalıkları; Ördekler; Akar enfestasyonları