Nongonokoksik üretritli erkeklerde Chlamydia trachomatis sıklığı - Kizirgil, Ahmet; Aşçı, Zülal; Seyrek, Adnan; Geçit, İlham; Yılmaz, Mustafa (My University, 1996)
Nongonokoksik üretrit nedeni ile başvuran 60 erkek hastada ELİSA ile Chlamvdia trachomatis antijeni araştırıldı. Hastaların altısında (% 10) C. trachomatis antijeni saptandı. Antijen-pozitif olan hastalar tetrasiklin ile tedavi edildi.
Keywords: Mikrobiyoloji