KUR'AN'DAN İFFET ÖRNEKLERİ: HZ. MERYEM VE HZ. YUSUF - AVCI, HATİCE (Fırat Üniveristesi, 2012)
Kur'an-ı Kerim İslam dininin temel kaynağı olup insanlığın dünya ve ahiret mutluluğu için gönderilmiş kitapların sonuncusudur.Kur'an'da iman ve ibadet esaslarının yanında ahlakî değerler de geniş yer tutmaktadır. İffet de bu ahlakî değerlerden biridir. Kur'an'da bu konudaki ayetlerle birlikte iffetine vurgu yapılarak anlatılan iki karakter bulunmaktadır. Bunlar, Hz. Meryem ve Hz. Yusuf'tur. Her ikisinin de iffeti, mü'minlere örnek olması için Kur'an'da genişçe anlatılmaktadır. Hz. Meryem iffeti için ölümü temenni etmiş; Hz. Yusuf da iffeti için suçsuz yere senelerce zindanda kalmıştır.Anahtar Kelimeler: Kur'an, İffet, Hz. Meryem, Hz. Yusuf.

The Holy Qur?an is main source of Islam and ıt is last of boks which sent the happiness of mankind in the world and the Hereafter.There are moral values in the Qur?an addition to the principles of belief and worship. One of the moral values is chastity. With the verses on this subject, there are two characters who are described with an emphasis on chastity in the Qur?an. These are Hz. Meryem and Hz. Yusuf. Both of their chastity, widely described in the Qur'an to set an example for the believers. Hz. Meryem wanted death for her chastity; Hz. Yusuf remained in prison unguiltily for years for his chastity.Key Words: Qur?an, Chastity, Hz. Meryem, Hz. Yusuf.
Examples of chastity from the Qur?an: Hz. Meryem and Hz. Yusuf
Keywords: Din