SUAT DERVİŞ BARANER'İN ROMANLARINDA İZLEKSEL KURGU - TOPDAŞ, FATMA (Fırat Üniveristesi, 2012)
Yazın yaşamı boyunca birçok edebi ve siyasi faaliyete tanıklık eden Suat Derviş Baraner, yaşanmışlıklar sayesinde sanatına çeşitlilik katar. Bu çeşitliliği romanlardaki kurgu dünyasına yansıtan yazarın, ?Kara Kitap, Hiçbiri, Ne Bir Ses Ne Bir Nefes, Gönül Gibi, Emine, Hiç, Ankara Mahpusu, Fosforlu Cevriye, Çılgın Gibi, Aksaray'dan Bir Perihan? romanları bu çalışmada izleksel kurgu bakımından incelenmektedir. Aşk, evlilik, annelik, ölüm-yaşam bağdaşımı, yalnızlık, yabancılaşma ve bireyleşme bu romanların en belirgin izlekleridir.Anahtar Kelimeler: Suat Derviş Baraner, aşk, yalnızlık, yaşam, farkındalık.

Suat Derviş Baraner, who testifies many literal and political activities during his literary life adds diversity to his art thanks to life experiences.The novelist reflects this diversity to fiction world in his novels whose novels ?Kara Kitap, Hiçbiri, Ne Bir Ses Ne Bir Nefes, Gönül Gibi, Emine, Hiç, Ankara Mahpusu, Fosforlu Cevriye, Çılgın Gibi, Aksaray?dan Bir Perihan? are analyzed in the terms of thematic fiction in that profession. Love, marriage, motherhood, consistency of death and existence, loneliness, alienation and individuation are the most characteristic themes of this novels.Key Words: Suat Derviş Baraner, love, loneliness, life, awareness.
Thematic fiction in the novels of Suat Derviş Baraner
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı