KEBAN BARAJ GÖLÜ PERTEK YÖRESİ ROTİFERLERİNİN TESPİTİ VE MEVSİMSEL DAĞILIMI - AKMAN, FATİH (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu çalışmada, Keban Baraj Gölü Pertek Yöresi Rotifer faunasının tespiti ve mevsimseldağılımının saptanması amaçlanmıştır. Rotifer örnekleri Ağustos 2002 - Temmuz 2003 tarihleriarasında, belirlenen 3 istasyondan, aylık periyodlar halinde alınmıştır. Rotifera'ya ait 15 cins ve20 tür kaydedilmiştir. Tespit edilen türlerden Polyarthra remata, Asplanchna sieboldi,Hexarthra mira, Testudinella patina, Trichocerca cylindrica, Hexarthra fennica ve Epiphanessenta Keban Baraj Gölü için yeni kayıttır.Çalışma süresince en fazla bulunan rotifer türü Polyarthra remata olup toplamrotiferlerin %14.84'ünü, en az bulunan ise Hexarthra fennica olup toplam rotiferlerin%0.36'sını oluşturmuştur. Ayrıca rotifer türlerinin sonbaharda minimum, ilkbaharda isemaksimum yoğunluğa ulaştığı tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Keban Baraj Gölü, Pertek Bölgesi, Rotifer, Mevsimsel Dağılım.
The seasonal distribution and determination of rotifer fauna in Pertek vicinity of Keban Dam Lake
Keywords: Biyoloji; Zooloji