İtriyum Katkılı Gadolinyum Oksit Numunelerinin Sentez ve Karakterizasyonu - Ates, Tankut; Korkmaz, Aydan Aksoğan; Bulut, Niyazi; Keser, Serhat; Kaygılı, Omer (My University, 2022)
Bu çalışmada, yaş kimyasal sentez ile üretilen katkısız ve itriyum (Y) katkılı gadolinyum oksit (Gd2O3) yapıların karakterizasyonu hakkında detaylı bilgi sunuldu. Numunelerin karakterizasyonu için, X-ışını kırınımı analizi, Fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi ve taramalı elektron mikroskopi tekniği kullanıldı. Örgü parametresinin, kristal büyüklüğünün ve kristalleşme derecesinin Y miktarıyla değişim gösterdiği gözlendi. Numunelerin kristal büyüklükleri, 31,17 nm ile 35,49 nm aralığında hesaplandı. Numunelerin kristalleşme değerleri, % 88,6 ile % 90,2 aralığında bulunmuştur. Gd2O3’ün morfolojisinin Y miktarından etkilendiği belirlendi.
Keywords: Gadolinyum Oksit; X-Işını Kırınımı; Kristal Yapı Analizi; İtriyum