Hemopnömotoraksa Neden Olmayan Pulmoner Arter Yaralanması: Olgu Sunumu - Balcı, Akın Eraslan; Gül, Evrim (My University, 2020)
Penetran toraks travmalarında başlıca radyolojik bulgular, pnömotoraks, hemotoraks, hemopnömotorakstır. Pnömotoraks, hemotoraks ya da hemopnömotoraksın eşlik etmediği pulmoner arter yaralanması şimdiye kadar bildirilmemiştir. Çalışmamızda, ateşli silah yaralanması nedeniyle acil servisegetirilen pnömotoraks ve hemotoraksın eşlik etmediği sol alt lob pulmoner arter yaralanmasını paylaşmayı amaçladık.
Keywords: Solunum Sistemi; Acil Tıp