FİTNESS ANTRENÖRLERİNİN GÖREV VE EGO YÖNELİMİ DURUMLARI - Güler, Muhammed; Bulut, Mesut (Cenk TEMEL, 2022)
Spor ortamının en büyük güdüleyicilerinden birinin başarı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Spor ortamlarında değerlendirmeler başarı ölçütleriyle yapılmaktadır. Sporda değerlendirmeler başarı ölçütleriyle yapıldığından dolayı sporun başarı hedef yaklaşımıyla ilişkisi ortaya çıkmaktadır. Başarı hedef yaklaşımı ise, görev yönelimi ve ego yönelimi olarak iki stilden meydana gelmektedir. Başarı hedef yaklaşımının spor ile ilişkili olması, bu yaklaşımın fitness branşıyla da ilişki içinde olabileceği fikrini ortaya çıkarmaktadır. Bu çalışma; fitness antrenörlerinin, başarı hedef yaklaşımının iki stili olan görev yönelimi ve ego yönelimi durumlarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma grubunu Elazığ ilinde çeşitli belge kademelerine sahip 74 fitness antrenörü oluşturmuştur. İlişkisel tarama modelinin kullanıldığı çalışmada verileri toplamak için araştırmacılar tarafından oluşturulan kişisel bilgi formu ile beraber Sporda Görev ve Ego Yönelimi Ölçeği (SGEYÖ) kullanılmıştır. Verileri analiz etmek için SPSS 24 istatistik programının kullanıldığı çalışmada, hata payı p

It is an undeniable fact that one of the biggest motivators of the sports environment is achievement. Evaluations in sports environments are made with achievement criteria. Since the evaluations in sports are made with achievement criteria, the relationship between sports and achievement target approach emerges. The achievement goal approach consists of two styles: task orientation and ego orientation. The fact that the achievement goal approach is related to sports reveals the idea that this approach can also be related to the fitness branch. This study was conducted to examine the two styles of the achievement goal approach, task orientation and ego orientation, of fitness trainers. The study group consisted of 74 fitness trainers with various document levels in the province of Elazig. In the study, in which the relational screening model was used, the Demographic Information Form developed by the researchers and the Task and Ego Orientation Scale in Sports (STEOS) were used to collect the data. In the study in which SPSS 24 statistical program was used to analyze the data, the margin of error was taken as p
Task And Ego Orientation Status Of Fitness Trainers
Keywords: Sports Medicine; Spor Hekimliği