Türk Toplumunda Tlr2 ve Tlr4 Gen Polimorfizmleri ile Akne Arasındaki İlişkinin Araştırılması English - Etem, Ebru Onalan; Kokcam, İbrahim; Oguz, Sevinay; Elyas, Halit; Askın, Yasemin (Harran Üniversitesi, 2014)
Amaç: Bu çalışmada büyüme ağrısı olan çocuk ve ergenlerde, rahatsızlığın yaşam kalitesine olan etkisinin değerlendirilmesi amaçlandı.Metaryal ve metod: Büyüme ağrısı tanısı alan 30 hasta ile birlikte yaş ve cinsiyetleri eşleşmiş 30 sağlam çocuk kontrol grubu olarak çalışmaya dahil edildi. Gruplara, Çocuklar için Depresyon Ölçeği ÇDÖ , Çocuklar için Durumluk-Süreklilik Kaygı Ölçeği ÇDSKÖ ve Çocuklar için yaşam kalitesi ölçeklerinin Ebeveyn ve Çocuk formları ÇİYKÖ-E ve C uygulandı. Bulgular: Büyüme ağrısı olan çocuk ve ergenlerin, kontrol gruplarına göre ÇDSKÖ ve ÇDÖ ölçek puanlari yüksek bulunurken, ÇİYKÖ-E ve C formları puanları istatistiksel olarak anlamlı derecede düşük bulundu p

Background: In this study, it was aimed to evaluate the effects of growth pain on life quality in children and adolescents.Methods: 30 patients diagnosed with growth pain and 30 healthy children as control group matched of age and gender were included in the study. Child Depression Inventory CDI , State-Trait Anxiety Inventories for Children STAI-C and Pediatric Quality of Life Inventory Parent and Child Versions PedQL-P and C were applied to both patient and control groups.Results: PedQL-P and C scores of children and adolescents with growth pain were statisticaly significance lower than control group p
Investigation of Association Between Tlr2 And Tlr4 Gene Polymorphisms and Acne in Turkish Subjects