ZiYA GÖKALP'iN DiN ANLAYIŞI - Keskın, Y. Mustafa (Fırat University, 2003)
İçinde yaşadığımı= toplumun din anlayışını daha iyi anlayabilmemi=, tarihsel gelişimi içerisinde toplumda ortaya çıkan sosyal dönüşümleri ve bu dönilşiimlerde etkili olan aydın/arz iyi tahlil etmemi=e bağlıdır. Buradan hareketle, araştırmamı=zn konusunu; din hakkında orijinalfikirler ileri silren "Ziya Gökalp 'in Din Anlayışı" oluşturmaktadır. Bu görüşleriyle Göka/p, sadece kendi yaşadzğz döneme değil, aynı =amanda, yeni Türk Devletinin kurulması aşamasma da damgasım vurmuştur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları