Bitümlü şist külü katkılı çimentoların mikroyapı incelemeleri - Oymael, Sabit; Yeğinobalı, Asım (My University, 1996)
Farklı sıcaklıklarda yakılan bitümlü şistlerin külleri 700 °C'da optimum puzolonik aktiviteye ulaşmakta, aynı zamanda bağlayıcı özelliğe sahip olmaktadır. Kül ve külün % 15 ile % 30 oranlarında katıldığı çimentolar üzerinde yapılan çalışmalar mikroyapı incelemeleri ile desteklenmiştir. X-ışını difraksiyonu, elektron mikroskop ve termal analiz incelemeleri de külün bağlayıcı özelliğine ilâveten zayıf da olsa puzolanik aktivitesi bulunduğunu, 700 °C lık külün % 15 oranında katılması ile uygun sonuçlar alınabileceğini göstermiştir.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Jeoloji; Mühendislik; Kimya; Malzeme Bilimleri; Seramik