İZİNLİ SAĞLIK PERSONELİNE KATKI ÖDENMESİNDEKİ BAZI ÇELİŞKİLER VE TAM GÜN YASASI - Varol, Asaf (Kamu İç Denetçileri Derneği [EN], 2010)
Ülkemizde aynı konularda yürürlükte olan mevzuat çokluğu ve çelişkili hükümleri nedeniyle idari mahkemelerde ve Danıştay’da farklı kararlar alınabilmekte, bunun sonucunda da mahkeme kararlarını uygulayan kurum ve kişiler tereddütler yaşayabilmektedir. Üniversitelere bağlı Döner Sermaye İşletmelerinin katkı payı dağıtımlarında, performans hesaplamalarında ve izinlerinin uygulanmasında çelişkiler yaşanabilmektedir. Diğer taraftan 30 Ocak 2010 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen mevzuatta bazı ifade eksiklikleri yer almıştır. Bu çalışmada Üniversite Döner Sermaye İşletmeleri tarafından katkı, performans, ek ödeme isimleri altında yapılan ödemelerde; mevzuat çelişkilerinden ve karar vericilerin farklı düşüncelerinden kaynaklanan sorunlar ele alınacak, tam gün yasasındaki ifade eksiklikleri vurgulanacak ve çözüm önerileri sunulacaktır.