AKUAKÜLTÜR İÇİN ÖNEMLİ OLAN BAZI ALG KÜLTÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI - ERBAŞ, HÜLYA (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi AKUAKÜLTÜR İÇİN ÖNEMLİ OLAN BAZI ALG KÜLTÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI Hülya (GÜZEL) ERBAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı 1997, sayfa: 59 Bu tezde deniz balıkları yetiştiriciliğinde besin organizması olarak yaygın bir şekilde kullanılan Telraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, Isochrysis galbana ve Chlorella sp. alg türlerinin değişik ortam şartlarına sahip kültürlerde faktöre bağlı olarak gelişmeleri incelenmiştir. Tuzluluk ve karbondioksit dışında kalan ortam şartları sabit tutularak, alglerin ferdi ve karma kültürleri yapılmış ve alglerin değişik tuzluluk konsantrasyonlarında, karbondioksitli ve karbondioksitsiz ortamlardaki gelişmeleri ayrı ayrı takip edilmiştir.Farklı alg türlerinin aynı ortam şartlarına sahip kültürlerdeki gelişmeleri, populasyon yoğunlukları ve kütürlerde ulaştıkları maksimum birey sayıları farklılık göstermiştir. Ayrıca aynı bir alg türünün ferdi ve karma kültürlerdeki gelişmelerinde de birbirinden değişik özellikler belirlenmiştir. Anahtar kelimeler: Telraselmis suecica, Nannochloropsis oculata, îsochrysis galbana, Chlorella sp. alg kültürü.
An Investigation on some cultures of algae being significant for aquaculture
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products