Türk Spor Federasyonlarında Altı Sigma Yönetim Modelinin Uygulanabilirliğine İlişkin Yönetici Görüşlerinin Bazı Parametreler Bakımından Değerlendirilmesi, - Yücel, A. S., Devecioğlu, S., (My University, 2012)
Günümüzde özel şirketlerin devamlılığını sürdürebilmeleri için gerekli olan müşteri memnuniyeti, kârlılık ve kalite anlayışı spor hizmetleri açısından da son derece önemli bir hale gelmiştir. Bu çalışma, Türkiye’de kamusal görevler üstlenen ve spor hizmeti sunan spor federasyonlarında Altı Sigma yönetim modelinin uygulanabilirliğine ilişkin yönetici görüşlerinin bazı parametreler bakımından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Bu araştırmada “betimsel tarama modeli” kullanılmıştır. Araştırmanın evreni spor federasyonlarında görevli yöneticiler (federasyon başkanı, federasyon asbaşkanı, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreter, şef ve uzman) olup, örneklemi ise federasyonlarda aktif olarak fahri ve kadrolu görev yapan 974 yönetici arasından tesadüfî yöntemle seçilmiş 298 yönetici oluşturmaktadır. Araştırmada verilerin elde edilmesinde spor federasyonlarında görev yapan yöneticilerin görüşlerine yönelik anket uygulanmıştır. Sonuç olarak; üst yönetimin liderliği, desteği olmadan “Altı Sigma” uygulamalarında başarılı olunamayacağı gerçeği de göz önünde bulundurulduğunda ve araştırma sonuçları esas alındığında Altı Sigma yönetim modelinin spor federasyonlarında uygulanabilirliğine ilişkin yönetici görüşlerinin olumlu olduğu ve Altı Sigma yönetim modelinin uygulanabilirliğine ilişkin zemin hazırladığı tespit edilmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Spor; Federasyon; Altı Sigma; Spor Hizmeti; Kalite