Ticari kuşburnunun bazı bileşim öğeleri ve kuşburnu deminde C vitamini stabilitesi - Arslan, Nurhan (My University, 1999)
Kuşburnu C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu çalışmada kurutulmuş ticari kuşburnunun bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenmiş ve C vitamini içeriğinin kuru temel üzerinden 310,2 mg/100g olduğu bulunmuştur.Ayrıca farklı demleme süreleri, dem saklama şekli ve dem saklama sürelerinde demde C vitamini analizleri yapılmış ve farklı kaynatma sürelerinde demdeki su ekstraktı miktarları belirlenmiştir. Nem, kül, sakkaroz ve selüloz miktarları sırasıyla % 7,35, % 6,80, % 14,84 (KM'de) ve % 6,90 (KM'de) olarak bulundu. Kuşburnu çayındaki suda çözünebilir maddelerin tamamının ekstrakte edildiği süre 60 dk olarak bulundu.
Keywords: Biyoloji; Beslenme ve Diyetetik; Kimya; Tıbbi