EBELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MERHAMET DÜZEYLERİNİN BELİRLENMESİ - Yüksekol, Özlem Doğan; Orhan, İlksen; Yıldız, Erman; Yılmaz, Ayşe Nur (My University, 2020)
Bu araştırma, ebelik bölümünde okuyan öğrencilerin merhamet düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır.Tanımlayıcı olarak yapılan araştırmanın örneklemini Ebelik bölümü 1., 2., 3. ve 4. sınıfta okuyan 267 öğrencioluşturmuştur. Verilerin toplanmasında Kişisel Bilgi Formu ve Merhamet Ölçeği (MÖ) kullanılmıştır. Verilerinanalizinde yüzde, frekans hesaplamaları, Anova, t testi ve post-hoc analizleri kullanılmıştır. Araştırmaya katılanöğrencilerin yaş ortalamasının 21.08±1.98 olduğu, %98.1’inin bekâr olduğu, %60.3’ünün il merkezindeyaşadığı, %95.9’unun kendisini merhametli bulduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin merhamet düzeyleri101.64±12.41 olarak yüksek düzeyde saptanmıştır.
Keywords: Sağlık Politikaları ve Hizmetleri; Sağlık Bilimleri ve Hizmetleri; Hemşirelik