PARA-SASAKİAN MANİFOLDLARDA SOLİTON TİPLERİ - AKBOĞA, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2024)
Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde bu çalışmanın sonraki bölümlerinde kullanılan temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde ilk olarak hemen hemen para-değme manifoldlar, para-değme manifoldlar ve para-Sasakian manifoldlar tanımlandıktan sonra bir para-Sasakian manifold üzerinde soliton tipleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde Ricci soliton denklemini sağlayan bir para-Sasakian manifoldunda Weyl konformal eğrilik tensörü, projektif eğrilik tensörü ve konharmonik eğrilik tensörü için bazı karakterizasyonlar verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Para-değme manifoldlar, para-Sasakian manifoldlar, Ricci soliton, Riemann eğrilik tensörü, Weyl konformal eğrilik tensörü, projektif eğrilik tensörü, konharmonik eğrilik tensörü.

This study prepared as a masters thesis, consists of four chapters. The first section is the introduction. In the second section, the base definitions and concepts used in the subsequent sections of this study are given. In the third section, firstly almost para-contact manifolds, para-contact manifolds and para-Sasakian manifolds are introduced, then soliton types is introduced on a para-Sasakian manifold. In the fourth section, some characterizations are given for the Weyl conformal curvature tensor, the projective curvature tensor and the conharmonic curvature tensor on a para-Sasakian manifold which is satisfied Ricci soliton equation. Keywords: Para-contact manifolds, para-Sasakian manifolds, Ricci soliton, Riemann curvature tensor, Weyl conformal curvature tensor, projective curvature tensor, conharmonic curvature tensor.
Soliton types in the para-Sasakian manifolds
Keywords: Matematik