Elazığ İli'nde Faaliyet Gösteren Tavuk Çiftliklerindeki Atıklardan Elde Edilebilecek Enerji Potansiyelinin Değerlendirilmesi - Türk, Hande; Nacar, Nilüer Koçer; Kaya, Özge Hanay (My University, 2015)
Ülkemizde hayvansal atıklar, genel olarak yakılarak ısınma amaçlı kullanılmakta ya da gübre olarak toprağaverilmektedir. Bu durum çevreyi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle çeşitli alternatif enerji kaynaklarıbenimsenmeli ve uygulanmalıdır. Bu çalışmada; Elazığ ilindeki, tavuk çiftliklerinden elde edilebilecek günlükgaz potansiyeli hesaplanmıştır. Sonuçlar, Elazığdaki tavuk çiftliklerinden 10437,83 m3/gün yani yaklaşık 10500m3/gün gaz üretilebileceğini göstermiştir.
Keywords: Enerji ve Yakıtlar; Çevre Mühendisliği