GAZALi VE AMiDi'NiN NESi H PROBLEMiNE YAKLAŞlMI - Taş, Aydın (Fırat University, 2010)
Bu çalışmada önce usulcülerin nesih meselesine bakışları genel olarak belirtilmiş, sonra da Gazarı ve Arnidi'nin nesih meselesine yaklaşımı mukayeseli olarak ortaya konulmaya çalışılmıştır. Gazil.li, Arnidi'den yaklaşık 130 yıl önce vefat etmiştir ve onun gibi önemli bir mütekellimin usulcüsü, Şafii fakihi ve Eş'ari kelamcısıdır. Gazil.li'nin neshle ilgili görüşlerini tespit için el-lvfustasjfı adlı eserinden, Arnidi'nin neshle. ilgili görüşlerini tespit için ise el-İhktım adlı eserinden yararlanılmıştır.
The Approach of AI-Ghazali and Al-Am idi to the Question of Naskh
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları