PVA/GO ve PVA/rGO Polimerik Nanokompozit Malzemelerin Üretimi ve Karakterizasyonu - Canbay, Canan Aksu; Ünlü, Nihan (Fırat University, 2020)
Son yıllarda çeşitli yapılardaki kompozit malzemeler içerisinden, özellikle polimerik nanokompozit malzemelerin önemi ve kullanım alanı giderek artmaktadır. Bu çalışmada Hummers metoduyla sentezlenen GO ve GO’nun indirgenmesiyle elde edilen rGO katkı maddeleri aynı oranda kullanılarak, PVA matrisli nanokompozit malzemeler üretilmiştir. Malzemelerin kimyasal analizi XRD ve EDX cihazları, morfolojik özellikleri ise SEM cihazı ile belirlenmiştir. FT-IR analizi malzemelerin yapısal karakterizasyonu, DSC/TGA ise termal karakterizasyonu için kullanılmıştır.