KEMENÇECİ HALUK RECAİ'NİN ŞEVK-I SERÂB MAKAMINDAKİ ESERLERİNİN TÜR VE BİÇİM YÖNÜNDEN İNCELENMESİ - İNANÇ, MAHMUT (Fırat Üniveristesi, 2013)
Haluk Recai, çok fazla tanınmamasına rağmen çalgı yapımcılığı, icracılığı ve bestekârlığı gibi özellikleriyle, çok yönlü bir sanatçı olarak, Türk Müziği'nin önemli isimleri arasında yer almaktadır. Şevk-ı Serâb adlı bir makam bulan sanatçımız, bu makamda dört eser bestelemiştir. Biz bu çalışmamızda, hayatı ve sanatçı kişiliğine, eserlerinin notalarına yer verdik. Ayrıca, sanatçımızın Şevk-ı Serâb makamındaki bestelerini tür ve biçim yönünden inceleyerek, müzikal analizlerini yaptık. Aynı zamanda bir kemençe yapımcısı (Lutiye) olan Haluk Recai gibi değerli sanatçılarımızın eserlerinin incelenmesi ve akademik ortamlarda değerlendirilmesi gibi çalışmalar, Türk Müziği'nin ve Türk Kültürü'nün gelişmesi ve tanıtılması açısından büyük önem taşımaktadır.Anahtar Kelimeler: Kemençe, Haluk Recai, Şevk-ı Serâb, Makam, Türk Müziği.

Haluk Recai, in spite of a lot of instruments to be recognized producer, performer and composer with features such as versatile as an artist, is one of the important names of Turkish music. Authority's ?eagerness-ı mirage? which the artist has composed four works in this tonality. In this study we, the life and personality of the artist, his works have included the notes. In addition, our artist's compositions kind and form of shipment by examining the makam named ?eagerness-ı mirage?, made musical analysis. It is also a fiddle maker (Luthier) Haluk Recai valuable, such as the works of artists such as analysis and evaluation of the academic environment studies, development and promotion of Turkish music and Turkish culture is of great importance in terms of.Key Words: Kemenche, Fiddle, Haluk Recai, Tune, Makam, Turkish Music.
A study of works about Şevk-i Serâb tune of Haluk Recai's in terms of kind and form
Keywords: Müzik