İlkokul Matematik Dersinde Kullanılan Yardımcı Kaynak Kitaplara İlişkin Sınıf Öğretmenlerinin Görüşleri - Bozkurt, Eyüp; Ateş, Beyza Kaviye (Fırat University, 2021)
Bu çalışma ilkokul matematik dersinde kullanılan yardımcı kaynak kitaplarına ilişkin sınıf öğretmenlerinin görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. . Çalışmanın yöntemi nitel araştırma yöntemlerinden durum analizi desenidir. Bu araştırmada amaçlı örneklem yöntemlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen verilerin analizi nitel bir veri analiz tekniği olan içerik analizi ile yapılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu Elazığ ilinde devlet okullarında görev yapan 10 sınıf öğretmeni ve özel okullarda görev yapan 10 sınıf öğretmeni olmak üzere toplam 20 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmanın amacına ve yöntemine uygun olarak alan yazı incelerek görüşme soruları hazırlanmış ve iki alan uzmanı akademisyenin görüşleri alınarak yarı yapılandırılmış görüşme formuna son şekli verilmiştir. 20 sınıf öğretmeninin görüşlerinden elde edilen verilerden yola çıkılarak ders kitaplarının yetersiz olduğu ve yardımcı kaynak kitaplara ve materyallere ihtiyaç duyulduğu söylenebilir.
Keywords: Other Fields of Education; Alan Eğitimleri