Eğitim Örgütlerinde Entelektüel Sermayenin Yönetimi - Karakus, Mehmet (My University, 2008)
Bilginin üretiminin ve yayılma hızının arttığı, bilginin ve bilgili insanın bütün kurumlar için en önemli değer kaynağı olduğu günümüz örgütlerinde, bilgi yönetimi ve soyut varlıkların yönetimi kavramları giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Entelektüel sermaye, bir örgütün değere dönüşme potansiyeli taşıyan soyut varlıkları olarak tanımlanabilir. Entelektüel sermaye kavramı; insan sermayesi, yapısal sermaye ve ilişkisel sermaye olmak üzere bu çalışmada üç boyutta ele alınmakta, eğitim örgütlerinde bu varlıkların nasıl geliştirilebileceği ve nasıl yönetilmesi gerektiğine değinilmektedir.
Keywords: Eğitim örgütleri; yapısal sermaye; ilişkisel sermaye; beşeri sermaye; entellektüel sermaye yönetimi