DDMA-MMA ve DDMA-GMA kopolimerlerinin sentezlenmesi ve elektriksel iletkenliklerinin frekansa ve sıcaklığa bağlı incelenmesi - Aydoğdu, Ayşe; Özmen, Denizhan; Yakuphanoğlu, Fahrettin; İlter, Zülfiye; Aydoğdu, Yıldırım (My University, 2000)
Farklı yüzdelerle hazırlanmış olan DMMA-MMA [(2-fenil-l,3-dioksalan-4-il) metilmetakrilat-metilmetakrilat] ve DMMA-GMA [(2-fenil-l,3-dioksalan-4-il) metilmetakrilat-glisidilmetakrilat] kopolimerlerinin a.c. iletkenlik özellikleri araştırıldı. Ac iletkenliğin 530 kHz civarına kadar arttığı, bu değerden sonra bir dönüm noktası oluşturarak azaldığı bulundu. Sıcaklığa karşı iletkenlik ölçümlerinde iletkenliğin sürekli bir düşüş gösterdiği görüldü. Akım-gerilim karakteristiklerinde ise elektriksel iletkenliğin frekansla bağlı değiştiği bulundu.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Kimya; Uygulamalı; Polimer Bilimi