Yabancı Dil Öğretiminde E-Öğrenmeye İlişkin Öğrenci Görüşleri: Bir Durum Çalışması - Semerci, Çetin; Batdı, Veli (My University, 2012)
Araştırmanın amacı, yabancı dil öğretiminde e-öğrenmenin uygulanmasına yönelik öğrenci görüşlerini belirlemektir. Nitel olarak yapılan bu araştırmada, durum çalışması deseni uygulanmıştır. Çalışma grubuna 5'i erkek 4'ü kadın olmak üzere toplam 9 kişi katılmıştır. Analizlerde Nvivo-8 Bilgisayar Paket programından yararlanılmıştır. E-öğrenmenin geleneksel öğrenmeye kıyasla olumlu yönlerinin daha fazla olduğu elde edilen bulgulardan anlaşılabilmektedir. Araştırma sonuçlarına göre, bilgi ve iletişim teknolojilerinden faydalanılarak e-öğrenmenin eğitim sisteminde daha yaygın kullanılması önerilebilir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Eğitim; Eğitim Araştırmaları