Çeltek ve Armutlu formasyonlarının stratigrafik özellikleri, Suluova (Amasya) kuzeyi - Koç, Calibe; Türkmen, İbrahim; Kaya, Meral (My University, 2002)
Çankırı-Çorum Havzası'nda geniş yayılım sunan Eosen çökellerinin Suluova kuzeyindeki yüzeylemelerinde yapılan çalışmalarda Çeltek ve Armutlu formasyonlarının yaşları ve aralarındaki stratigrafik ilişkinin tartışmalı olduğu görülmektedir. Bu çalışma sırasında ölçülü stratigrafik kesitler alınmış, 39 bentik ile planktik foraminifer cinsi ve bazılarının da türleri belirlenmiştir. Elde edilen stratigrafik ve paleontolojik veriler Çeltek Formasyonu'nun yaşının Erken Eosen, Armutlu Formasyonu'nun yaşının ise Erken-Orta Eosen olduğunu gösterir. Ayrıca, Armutlu Formasyonu'nun alt düzeyleri ile Çeltek Formasyonu'nun üst düzeyleri geçişlidir. Bu veriler sözkonusu iki birim arasında uyumlu bir ilişkinin varlığını kanıtlamaktadır.
Keywords: Biyoloji; Paleontoloji; Jeoloji