ÖKLİDYEN OLMAYAN UZAYLARDA SABİT AÇILI YÜZEYLER - DİK, LEYLA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Öklid uzayının temel tanımları verildi. İkinci bölümde; Lorentz uzayının önemli tanımlar ve teorem verildi. Üçüncü bölümde; 3-boyutlu Öklid uzayında sabit açılı yüzeyler incelenmiştir. Dördüncü bölümde 3-boyutlu Öklid uzayında sabit açılı yüzeylerin bir karakterizasyonu incelenmiştir. Beşinci bölümün ilk kısmında sabit spacelike doğrultulu, timelike sabit açılı yüzeyler incelendi. İkinci kısmında ise, sabit spacelike doğrultulu, spacelike sabit açılı yüzeyler incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Sabit açılı yüzeyler, Öklid uzayı, Lorentz uzayı

This study consists offive sections. In the first section, the basic definitions of Euclidean space was given. In the second part, the most important definitions and theorems of Lorentz space were given. In the third section, fixed-angle surfaces in 3-dimensional Euclidean space have been examined. In the fourth section, a characterization of constant angle surfaces for Euclidean 3-space was investigated. In the first part of the fifth section, timelike constant angle surfaces with fixed spacelike direction were examined. In the second part of the fifth section, spacelike constant surfaces with fixed spacelike direction were examined. Keywords: Constant angle surfaces, Euclidean space, Lorentzian space
Constant angle surfaces in non-Euclidean spaces
Keywords: Matematik