Tamir Edilebilir Ardışık n'den 2-çıkışlı: F Sistemi - Gökdere, Gökhan (My University, 2017)
Ardışık n'den k-çıkışlı sistemlerin güvenilirlik analizinde sistemi oluşturan bileşenler genellikle tamir edilemez olarak kabul edilmektedir. Fakat bu yaklaşım birçok mühendislik uygulamasında gerçeği yansıtmamaktadır. Bu makalede, sistemi oluşturan her bir bileşen için çalışma süresinin ve tamir süresinin üstel olarak dağıldığı varsayımı altında, tamir edilebilir doğrusal ardışık 'den 2-çıkışlı: F sisteminin incelenmesi amaçlanmıştır. Genelleştirilmiş geçiş olasılığı tanımını kullanılarak, sistemin durum geçiş olasılığı elde edilmiştir. Sistemi oluşturan bileşenlerin sayısını gösteren verildiğinde sistemin ilk ortalama arızalanma süresi belirlenmiştir. Ayrıca ilk ortalama arızalanma süresinin maksimum olabilirlik tahmincileri verilmiştir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği