Nicel Birliktelik Kuralları İçin Çoklu Minimum Destek Değeri - Ateş, Yalçın; Karabatak, Murat (My University, 2017)
Veri Madenciliği, sayısal ortamlarda biriken verilerden anlamlı ve faydalı bilgiler elde etmek için son yıllarda yoğun olarak kullanılan bir çalışma alanıdır. Birliktelik Kuralı ise veriler arasındaki ilişkileri ortaya çıkarmak için kullanılan Veri Madenciliği tekniklerinden biridir. Birliktelik kuralı problemi, ilk olarak 1993 yılında Agrawal ve arkadaşları tarafından ele alınmıştır. Birliktelik kuralı uygulamalarında kullanılan destek ve güven değerleri bu yöntemin en önemli iki parametresidir. Ancak nicel değerlere sahip veri setlerinde destek değerinin belirlenmesi sorun oluşturabilmektedir. Minimum destek değerinin uygun seçilememesi, veri setindeki ilginç ve değerli bazı kuralların ya üretilememesine ya da değerli olmayan çok sayıda gereksiz kural üretilmesin e neden olmaktadır. Bu çalışmada, nicel veri setleri üzerinde destek değerinin seçilmesi sorununu giderebilmek için çoklu destek değeri kullanan yeni bir yaklaşım önerilmektedir
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; İstatistik ve Olasılık