TABAKALI KOMPOZİT PLAKALARDA TAKVİYE MALZEMESİ VE ORYANTASYON AÇISININ GERİLME ANALİZİNE ETKİSİ - Solmaz, Yavuz; Gür, Mustafa (Fırat University, 2007)
Bu araştırmanın amacı, farklı oryantasyon açılarına sahip tabakalı kompozit yapının eksenel çekme yükü al-tındaki davranışlarını deneysel olarak belirlemektir. Matriks malzemesi olarak polyester reçine, takviye malzemesi olarak ise 0.3- 0.4mm çelik telden oluşan 2 farklı takviye kullanılmıştır. Takviye malzemesinin kesiti ve oryantasyon açıları değiştirilerek plaka üzerinde oluşan gerilme ve uzamalar incelenmiştir. Elde edi-len sonuçlar grafikler halinde verilmiştir.
Keywords: Engineering; Mühendislik