Depreme dayanıklı yapı tasarımında aktif ve pasif kontrol sistemleri Kısım 2: Dinamik davranış - Alli, Hasan; Calayır, Yusuf (My University, 2000)
Bu çalışmada, Kısım l'de sunulan taban izolasyonu, aktif ve pasif kontrol sistemlerinin uygulandığı yapıların dinamik davranışları incelenmektedir. Sayısal uygulama için, 1992 Erzincan depreminin doğu - batı ivme bileşeni etkisindeki viskoz sönümlü sekiz katlı örnek bir bina göz önüne alınmaktadır. Taban izolasyonu ve pasif kontrolün matematik modelleri ve aktif kontrol yöntemlerinden LQR kontrol algoritması verilmektedir. Bu kontrol algoritmaları için, binanın titreşim cevapları, ayrı ayrı elde edilmekte ve sonuçlar tartışılmaktadır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi