EBÛ'L-HASAN ALİ B. EBÛ BEKİR EL-HEREVÎ'NİN EL-İŞÂRÂT İLÂ MA'RİFETİ'Z-ZİYÂRÂT ADLI ESERİNİN TERCÜMESİ VE DEĞERLENDİRMESİ - MOHAMMED, RIKAN ANWER (Fırat Üniveristesi, 2021)
XII. yüzyılda yaşamış olan Ebû'l-Hasan Ali B. Ebû Bekir el-Herevî (542-611/1147-1215), dönemin önemli âlimlerindendir. Hayatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımız el-Herevî, son yıllarını Eyyûbîlerin himâyesi altında geçirmiştir. Haleb'de kendisi için kurulan el-Medresetü'l-Hereviyye'de dersler vermiştir. Dört eser kaleme almış olduğu bilinen el-Herevî'nin sadece iki eseri günümüze ulaşmıştır. İslâm coğrafyasında bulunan ziyâretgâhları anlattığı el-İşârât ilâ Ma'rifeti'z-Ziyârât isimli eser bunlardan biridir. Bu çalışmada, el-Herevî'nin mezkûr eseri tercüme edilmiştir.
Translation and evaluation of Abu'l-Hasan 'Al? al-Haraw?'s work titled al-İşârât ilâ Ma'rifeti'z-Ziyârât
Keywords: Tarih