ISI BORULU KOLLEKTÖR KULLANILAN GÜNEŞ ENERJİLİ PİŞİRİCİNİN DENEYSEL OLARAK ARAŞTIRILMASI - HAZAR, HANBEY (Fırat Üniveristesi, 1999)
Bu çalışmada, ısı boruları direkt olarak pişirme tablasına kadar uzanan vakum borulu bir güneş enerjili pişirme sistemi imal edildi ve performansı deneysel olarak değerlendirildi. Pişirici Elazığ Miminde bulutsuz (açık) birkaç gün için denendi. Isı boruları çalışma akışkanı, olarak soğutucu akışkan içermektedir. Sonuçlar pişiricinin güvenirliğini, verimini ve ekonomikliliğini kanıtlamıştır. Anahtar Kelimeler: Isı borusu, Pişirici

Master Thesis Fırat University Graduate School of Natural And Applied Sciences Department of Mechanical Education 1999, Page :65 In this study, a solar cooker system, which consists of a vacuum - tube collector with integrated long heat pipes directly reading to the oven plate, was constructed, and its performance was tested during several clear days in Elazığ climate. The heat pipes contain refrigerant as working fluid several food were cooked, ad water was heated in the cooking pat. The results proved the cooker to be reliable, efficient, and economic. Key Word : Heat Pipe, Cooker
Experimentally investigation of a solar cooker using collector with heat pipes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training; Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering