Bizans İslam mücadelesinde Baskil ve çevresinde önemli bir şahsiyet: Abdülvehhab Gazi - Teker, Filiz (My University, 2020)
Bizans İslam mücadeleleri sırasında Anadolu'da pek çok şahsiyet ön plana çıkmıştır. Bunlar içerisinde en önemli olanlardan bir tanesi de Baskil ve çevresinde tanınan Abdülvehhab Gazi'dir. Bu bildiri de Abdülvehhab Gazi'nin tarihi ve menkıbevi şahsiyetinden bahsedilmiştir.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Abdülvehhab Gazi; Baskil; Bizans; İslam