Güneydoğu Toroslar'ın Yöresel Etüdü - Yiğit, Ali (My University, 2002)
Mekan ilişkilerini esas alan bölgesel coğrafya çalışmalarına bir örnek olarak hazırlanan bu makalede; Güneydoğu Anadolu platoları kuzeyini çevreleyecek biçimde bir yay çizen Güneydoğu Toroslar ele alınmıştır. Genel hatlarıyla birbirine paralel uzanan dağ sıraları ve bunların arasına yerleşmiş vadiler ile küçük düzlüklerden oluşan Güneydoğu Toroslar; iklim, bitki örtüsü, yetiştirdiği ürünler ve yaşayış biçimi bakımından çevresindeki diğer alanlardan ayrılır. Kendine özgü coğrafi karakterleri ile bir bütünlük oluşturan Güneydoğu Toroslar içinde belirlenen 11 coğrafi ünite, ortak özelliklerine göre birleştirilerek 5 alt yöre belirlenmiştir. Bu yöreler öne çıkan özellikleri ile tanımlanmıştır.
Keywords: Coğrafya