İBN CÜBEYR SEYAHATNAMESİ (TERCEME VE TAHLİL) - ÖZTEKİN, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2001)
İbn Cübeyr Seyahatnemesi (Terceme Ve Tahlil) adı altında yapılan bu çalışma, giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında İbn Cübeyr'in hayatı, kişiliği ve eserleri hakkında gerekli olan bilgiler verilmiştir. Birinci bölümde ise Rıhletu İbn Cübeyr adlı orijinal eserin Arapça aslından Türkçe'ye çevirisi yer almaktadır. İkinci bölümde de Rıhletu İbn Cübeyr adlı bu eserin tahlili yapılmıştır.

POST GRADUATE THESIS THE TRAVELS OF İBN CUBEYR TRANSLATION AND ANALYSİS By Mehmet ÖZTEKİN UNIVERSTY OF FIRAT ENSTİTUTE OF SOCIAL SCIENCES MATN DEPARTMENT OF HISTORY (THE MIDDLE AGE) This study which has been done under the title of İbn Cubeyr's Travels is studied in two main chapters and an introduction. İn the first chapter İbn Cübeyr's life, personality and his works have been dealt on. In the first chapter the book called Rıhletu İbn Cübeyr has been translated into Turkish from its original Arabic form İn the second chapter the analysis of the Rıhletu İbn Cübeyr has been done.
Rihletu İbn Cübeyr (translation and analysis)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih; History