SAFRANBOLU VE ÇEVRESİNDEKİ HALK İNANIŞLARININ DİNLER TARİHİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - SAVAŞ, HACER (Fırat Üniveristesi, 2007)
Safranbolu ve Çevresi Halk nanıslarının Dinler Tarihi Açısından Degerlendirilmesi? adlı tezimiz giris kısmı dısında iki bölümden olusmaktadır. Giris kısmında; ilçenin tarihi, cografi konumu, sosyal yapısı hakkında bilgi verilmistir. Birinci bölümde Safranbolu ve çevresindeki geçis dönemleri ile ilgili halk inanısları ve bu inanısların Dinler Tarihi açısından degerlendirilmesi ikinci bölümde ise Safranbolu ve Çevresindeki Tabiat ile ilgili inanıslar ve bu inanısların Dinler Tarihi açısından degerlendirilmesi yapılmıstır. Bu tezimiz bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir

Our thesis called: ? The Evaluation of the public believes in Safranbolu and around Safranbolu? contains of two parts except introduction. In introduction part, there is some information about history geograhical, position, educational state, economic and social structure of Safranbolu. In the first part, the believes about transition periods in Safranbolu and around Safranbolu and their evaluation are analyzed with the method of observotion and interview. In the second part, the believes about nature and their evalution are analyzed with the method of observotion and interview too. The research is ended with bibliography and additional parts.
Master thesis the evaluation of common public believes in safranbolu in respect of the history of religions
Keywords: Halk Bilimi (Folklor)