Bulanık C Ortalamalar Kümeleme Tabanlı Hedef Eko Sinyal Ortamlarındaki Gerçek Hedef Sayısının Tespiti - Avcı, Derya (Fırat University, 2017)
Günümüzde, karmaşık radar hedef eko sinyal ortamlarındaki gerçek hedef sayısının tespiti işlemi savunma sistemleri ve haberleşme alanında önem arz eden konular arasında yer almaktadır. Özellikle, birden fazla hedef sinyalinin bulunduğu bu karmaşık hedef alanında hedef sayılarının doğru bir şekilde belirlenmesi büyük ölçüde önem kazanmıştır. Bu çalışmada, herbirinin içinde farklı sayılarda hedef eko sinyali olan gerçek çoklu hedef eko sinyal ortamları kullanılmıştır. Kullanılan gerçek çoklu hedef eko sinyalleri, radar deney setinden elde edilmiştir. Daha sonra ise Davies-Bouldin (DB), The Xie-Beni (XB), The PBM (Pakhira, Bandyopadhyay and Maulik), and The Calinski Harabasz (CH) Bulanık C Ortalamalar (BCO) indeksleme yöntemlerinin çoklu eko sinyal bulunan ortamlardaki doğru eko sinyal küme sayısını bulma performansları birbirleri ile karşılaştırılarak değerlendirilmiştir.

Nowadays, the actual number of complex radar target detection in the environment of the target echo signal processing in communications and defense systems are among the importance issues Specifically, the number of targets in the target area where the multiple targets of this complex signal to determine accurately gained considerable importance. Then, finding the correct number of cluster performance of the Davies-Boule (DBE), The Xia-Me (XB), The PBM, and The Calins the Harabasz (CH) Fuzzy C Means (FCM) indexing method is evaluated in comparison with each other by using these indexing methods. In this study, the actual multi-target echo signals having different numbers of each target echo signal is used. The real multiple-target echo signals obtained from Radar experiment set are used in these studies.
Detection of Real Target Number from Radar Target Echo Signal Environment based on Fuzzy C Mean Clustering