KUR'AN'I KERİM'DE ?ADUV? VE ?ADAVET? KAVRAMLARI - YOLDAŞ, TURHAN (Fırat Üniveristesi, 2012)
Kur'an'ı Kerim'de ?Aduv? ve ?Adavet? kavramları çokça kullanılan kavramlardandır. ?Aduv? kin besleyen, haddini aşan, zulmeden, anlamlarının yanı sıra düşmanlık eden ve baş düşmanlığı ifade ederken ?Adavet? de düşmanlık anlamına gelir.Kur'an'ı Kerim'de düşmanlığa vurgu yapılarak, insanların ondan uzak durması emredilmektedir. İlk olarak şeytan insanlara karşı düşmanlık etmiştir. O her zaman insanları kandırmaya çalışır ve onlara düşmanlık eder.İnsanlar yeryüzünde yaşamlarını sürdürürken, kendi çıkarları için birbirine karşı düşmanlık ederler. Bundan hem fert hem de toplum zarar görür. Bazı din mensupları diğer dinin mensuplarına karşı düşmanlık ederler. Bazı insanlar Allah'a, meleklere ve peygamberlere karşı düşmanlık ederler.Kur'an'ı Kerim'e göre bundan kurtulmanın yolu, insanın Rabbini bilmesi, çevresine karşı barışık ve kendine karşı barışık olmasıdır. Ayrıca bir dinin mensubu diğer bir din mensubuyla barışık olmalıdır.Anahtar Kelimeler: Aduv, Adavet, Kur'an, İnsan, Şeytan

In the Quran ?aduv? and ?adevet? concepts are concepts widely used. ?Aduc? nourish hatred, of excess, persecuted, as well as the meaning of that enmity and hatred of the chief means. Adavet means of hostility.The Holy Quran also made emphasis an hostility, people should stoy away from it commanded. Hostility agoinst the first man was the devil. Always tries to deceive the people and is hostile to them.While the lives of people on earth, are enmity agoinst each other for their own interests. That both the individual and the society will be damaged.Some members of religious hostility tomard members of other religiond who.Some people against the Lord, the angels are against, and hostility against the prophets.According tor he Quran the way out of it, to know the people and the environment against the peace of thy Lord is at peace with yourself. Also a member of a religion must be reconciled with the other members of a religion.Key Words: Aduv, Adavet, Quran, Human, Devil
In the Quran ?aduv? ve ?adavet? concepts
Keywords: Din