Metallo-beta laktamaz üreten bir Klebsiella pneumoniae suşunun infekte ettiği diyabetik ayak yarası - Toraman, Aşçı Zülal; Yakupoğulları, Yusuf; Kizirgil, Ahmet (My University, 2004)
Bu çalışmada, 50 yaşındaki Tip-ll Diabetes mellitus hastası olan bir kadında, sol ayağının dorso-lateral ve plantar bölgesindeki diyabetik ülserin hastanede yattığı sırada metallo-beta-laktamaz üreten bir Klebsiella pneumoniae susu ile infekte olması üzerine bu yaranın antibiyotikle sağaltımında karşılaşılan sorunlar anlatılmıştır.
Keywords: Diabetes mellitus; tip 2; beta-Laktamazlar; Diabetik ayak; Klebsiella pneumoniae