TMİ 12 göleti (Elazığ) Copepoda ve Cladocera (Crustacea) faunası - Saler, Serap; Arslan, Serkan (My University, 2007)
Bu çalışmada Hazar Gölü (Elazığ) kıyısında bulunan TMİ 12 Göleti’nin Copepoda ve Cladocera faunası, Kasım 2005 - Ekim 2006 tarihleri arasında incelenmiştir. Copepoda’dan 2, Cladocera’dan 5 tür teşhis edilmiştir. Copepoda takımından Cyclops vicinus dominant tür olurken, Cladocera takımından Ceriodaphnia reticulata en fazla rastlanılan tür olmuştur.
Keywords: Fauna; Crustacea; Türkiye; Cladocera; Copepoda; tür çeşitliliği; zooplankton; Elazığ; Hazar Gölü; mevsimsel değişimler