MONTE-CARLO SİMULASYON METODU VE BİR İŞLETME UYGULAMASI - Öztürk, Latif (Fırat University, 2004)
Bu çalışmada sistem yaklaşımı ve Monte-Carlo simulasyon metodu kısaca incelenmiş ve bu metoda uygun olarak AB iplik fabrikasındaki makineler gözlenerek veriler toplanmıştır. Bu veriler doğrultusunda Monte-Carlo  simulasyon modeli geliştirilerek, sonuçlar alınmış ve  işletmenin hangi durumlarda en yüksek verimliliğe ulaşacağı tespit edilmiştir.