İKİ-PARAMETRELİ HAREKETLERİN KİNEMATİK ANALİZİ - ÖZER, FEVZİ (Fırat Üniveristesi, 1992)
Bu çalışmada, bir- parametreli B( ve i ki -parametreli B(|- hareketleri ile bunların ki ne mati k özellikleri ayrı ntı 1 1 ol a r a k i ncel e n mi sti r. Çalışmanın birinci bölümünde., temel kavramlar ve konuya açıklık getiren bazı teoremler verilmiştir. İkinci bölümde diferansiyel formlar olarak F'faff- formları ele alınıp onların dış ç.a r pı mi ara bağl 1 ol a r a k di s t ü re vl e ri ta m rnl a n mı ştı r. üçüncü bölümde i ki -parametreli hareketler altında pol noktaları, bunların pol eğrileri ve E-hareketli düzleminde bir g doğrusu ile E'-sabit düzleminde bir g" doğrusu meydana gelmiştir Dördüncü bölüm; i ki -parametreli hareketlerin kutup eksenleri, kutup eksenleri dönüşümünün yoğunluk değişmezi iği, kutup eksenleri dönüşümü, ve kutup eksenleri yoğun luğu sıfır olan hareketler incelenmiş olup, bunlara bağlı bazı teoremler ifade edilmiştir. Beşinci bölüm olarak, bir eğri elementini çizen noktalar incelenmiş, bir X noktasının Eve E' -düzlemi e rinde ki sabit kalma şartlan verilmiştir. Al ti ncı böl ü m ; i ki - pa r a met r el i B 1 1 - ha r e keti nde esas - B j ha r e keti ve no r mi a n mı ş izafe sistemi, a F'faff- for mi arın lineer bağımlılığı ve bunların dış türevleri üzerinde durulmuştur. Yedinci bölümde; B

- hareketi ndeki özel Brhareketleri incelenmiştir. Son bölümde kaynaklara yer verilmiştir.

In t hi 3 study, one- parameter, Bt and two- parameter B

motions and their ki ne mati cs p r o pe r ti es a re i nvesti gated i n detai 1 s. In the first section, bacis concepts and some which explaines the subjects teorems well are given. In the second section, F'faff- forms are taken as a differential forms and exterior derivatives are defined related with the exterior product. In the third section, pole points and their pole curves, a line which is defined g in moving plane E and a line which is defined g" in constant plane E' are obtained. In fourth part the pole axes of two- parameter motions the density-inveriant of the mapping of the pole axes, the mapping of the pole axes, and mapping the of which pole axes density is zero are investigated and some teorems are given. In the fifth part, the points which draw a curve element are investigated and the constant -invariant conditions in E and E'- planes of a X point are given. In the sixth part, the fundamental motion Bj i n two- parameter motions B

, the norrned relative systems of it and the form of the a Pfaff- forms whether it is lineeri y dependent or independent and the exterior derivatives related with this manner are given. In seventh part, special B( -motions in B

-motions are investigeted. In the last part the references are given.
Kinematical analysis of two-parameter motions
Keywords: Matematik; Mathematics